Mainos

Lisää joustoa uuden kodin hankintaan

Havainnekuva Asunto Oy Raision Sellosta.
Havainnekuva Asunto Oy Raision Sellosta.

Monet asunnonostajat toivovat pääsevänsä kiinni omaan asuntoon pienemmällä pääomalla. Yksi vaihtoehto tähän on uusi koti joustavalla vuokratontilla.

”Tänä päivänä asuntomarkkinoilta toivotaan yhä enemmän erilaisia vaihtoehtoja. Joustava vuokratontti on uusi yleistyvä malli, joka vastaa tähän kysyntään”, kertoo projektijohtaja Timo Veijalainen Bonava Suomi Oy:stä.

Timo Veijalainen haluaa tuoda asuntomarkkinoille uusia vaihtoehtoja.
Timo Veijalainen haluaa tuoda asuntomarkkinoille uusia vaihtoehtoja.

Suurin etu joustavassa vuokratontissa on sen tuoma jousto asunnon maksuehtoihin. Asunnonostaja päättää itse, lunastaako hän huoneistokohtaisen osuutensa tontista asunnon valmistuessa, vai pitääkö hän asuntonsa vuokratontilla ja maksaa kuukausittaista vastiketta. ”Valinnanvapaus on asiakkaalla,” Veijalainen selventää.

Mikä on joustava vuokratontti?

Joustavalla vuokratontilla tarkoitetaan sitä, että asunnon velaton hinta ei sisällä asuntoon kohdistuvaa tontin osuutta. Asunnonostaja voi valita, haluaako hän lunastaa tontin osuuden asunnon valmistumishetkellä vai haluaako hän tehdä asuntokaupan pienemmällä pääomalla ja maksaa tontin osuudesta kuukausittaista vuokravastiketta. Tontin vuokra on sidottu viralliseen elinkustannusindeksiin. Tontin voi lunastaa kokonaisuudessaan myös myöhemmin. Joustavan vuokratontin lunastushinta säilyy kohtuullisena, sillä lunastushinta on sidottu kiinteään tarkistusprosenttiin eikä tonttien tai asuntojen hintojen nousu vaikuta siihen.

Vielä tällä hetkellä joustava vuokratontti on monelle asunnonostajalle melko tuntematon asia. Bonava Suomi Oy:n myyntineuvottelija Eeva Elo käy joustavan vuokratontin erityspiirteet ja ehdot asiakkaiden kanssa läpi aina ennen kaupantekoa.

Eeva Elo uskoo joustavan vuokratontin tuomiin etuihin.
Eeva Elo uskoo joustavan vuokratontin tuomiin etuihin.

”Vuokratontin kuukausikustannukset tai vaikutus asunnon jälleenmyyntihintaan ovat asioita, joita asiakkaat usein miettivät”, Elo sanoo. ”Joustavan vuokratontin etuna on se, että se joustaa asiakkaan elämäntilanteen mukaan. Asiakas voi sitoa siihen pääomaansa silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Esimerkiksi jos asiakkaalla on pääomaa kiinni muissa sijoituskohteissa ja hän tietää, että ne vapautuvat vaikkapa kahden vuoden päästä, hän voi lunastaa tonttiosuuden silloin.”

Joustava vuokratontti luo turvaa asunnonostajalle ja helpottaa rahankäytön ja asumiskustannusten ennakointia. Taloyhtiöllä on luotettavan ja vakavaraisen sijoitusyhtiön kanssa pitkäkestoinen, yleensä 30-50 vuoden vuokrasopimus tontista. Tontin lunastushinta sovitaan aina ennalta ja ostaja tietää tarkalleen lunastushinnan esimerkiksi seitsemän vuoden kuluttua. Asunnonostaja voi olla varma, että sovitun ajan kuluessa tontti tulee kokonaisuudessaan asunto-osakeyhtiön omistukseen.

Asunnon kokonaishintaan joustava vuokratontti ei vaikuta. Kun asunto sijaitsee omalla tontilla, tontin hinta on sisällytetty asunnon myyntihintaan. Perinteisessä vuokratontissa lunastusmahdollisuutta ei ole, jolloin asiakas maksaa tonttivuokraa ja hoitokuluja koko vuokra-ajalta. Joustava vuokratontti antaa asiakkaalle mahdollisuuden valita näiden kahden väliltä joko kaupanteon yhteydessä tai myöhemmässä vaiheessa.

Raision Sello rakentuu joustavalle vuokratontille

Parhaalla paikalla Raision ydinkeskustassa sijaitseva uudiskohde Sello tuo viihtyisiä koteja lähelle kaikkea. Sello asettuu joustavalle vuokratontille.

”Teemme yhteistyötä monipuolisen asuntotarjonnan puolesta. Sellossa joustavan vuokratontin kumppanina on Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahasto”, Veijalainen selventää.

Sellon odotetuissa kaksioissa ja kolmioissa on panostettu selkeisiin ja avariin pohjaratkaisuihin. Kaikissa vielä vapaana olevissa kodeissa on lasitettu parveke. Vaikka ollaankin ydinkeskustassa, sijainti sivukadulla on rauhallinen. Kaupat, kahvilat ja monipuoliset palvelut löytyvät ihan vierestä.

Sellon uudet kodit ovat raikkaan valoisia ja tyyliltään ajattomia.
Sellon uudet kodit ovat raikkaan valoisia ja tyyliltään ajattomia.

Tulevat asukkaat ovat ottaneet joustavan vuokratontin hyvin vastaan. ”Tuomme asiakkaille aidosti läpinäkyvän ja joustavan mahdollisuuden asunnon hankintaan”, Veijalainen summaa.

Tutustu ja löydä oma uusi kotisi Asunto Oy Raision Sellosta >>


Bonava on Pohjois-Euroopan johtava asuntorakennuttaja. Olemme luoneet koteja ja naapurustoja jo 1930-luvulta lähtien. Bonava toimii Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Pietarissa, Virossa ja Latviassa 2000 ammattilaisen voimin. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 1,37 miljardia euroa. Bonava on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit