Mainos:

Hulavanne kaventaa tutkitusti vyötäröä – Jo yli 100 000 suomalaista pyörittää hulavannetta

Helsingin yliopiston tutkimus teki hulavanteesta vuosikymmenen suurimman kuntoilutrendin. Painollinen hulavanne kaventaa todistetusti vyötäröä ja on innostanut jo yli 100 000 suomalaista treenaamaan.

Hulavanne nousi ryminällä otsikoihin kesällä 2019, kun Helsingin yliopisto julkaisi tutkimuksen sen vyötäröä kaventavasta vaikutuksesta. Lääketieteen professori Hannele Yki-Järvisen tutkimus osoitti, että päivittäinen 1,5 kg:n hulavanteen pyörittäminen kaventaa vyötäröä huomattavasti tehokkaammin kuin kävely. Tutkimustulos kohahdutti ulkomaita myöten, sillä paikallinen rasvanpoltto vyötärönseudulta on aiemmin koettu vaikeaksi.

Täsmäase vyötärölle

Tutkimus osoitti, että hulavanne on todellinen täsmäase keskivartalon kaventamiseen. Kuuden viikon tarkastelujaksolla hulavanne kavensi vyötäröä yli neljä kertaa tehokkaammin kuin kävely: päivittäin 13 minuuttia hulavannetta pyörittäneillä vyötärö kaventui keskimäärin 3,1 cm, kun taas 10 000 askelta päivässä kävelleellä verrokkiryhmällä 0,7 cm.

Vyötärön kaventumisen lisäksi hulavanteella saavutettiin myös muita merkittäviä terveyshyötyjä: keskivartalon rasvamäärä pieneni, lihakset vahvistuivat ja vaarallisen LDL-kolesterolin määrä väheni.

Hauska ja tehokas treeni alle vartissa

Liikunta jää usein väliin kiireisessä arjessa. Hulavannetreenin etu on, että sen voi suorittaa helposti kotona ja harjoitus vie vain vähän aikaa. Tutkimuksessa todetut merkittävät tulokset saavutettiin alle 15 minuutin päivittäisellä treenillä.

Yleinen harhaluulo on, että hulavanteen pyörittäminen olisi vaikeaa. Moderniin painohulavanteeseen lisätty paino ja sisäpinnan nystyrät tekevät pyörittämisestä helppoa painottomaan lasten hulavanteeseen verrattuna. Hulavanteita myyvän Kuntokaupan tuotepäällikkö Pyry Niskala kertoo, että jopa 80-90-vuotiaat pyörittävät hulavannetta. Useat ikäihmiset ovat yllättyneet, että heille jo lapsuudesta tuttua hulavannetta on helppo pyörittää vielä varttuneemmallakin iällä.

Myös miehet treenaavat hulavanteella

Kuntokaupan Niskala kertoo, että tähän mennessä yli 80% hulavanteista on myyty naisasiakkaille. Viimeisen kolmen kuukauden aikana myös miehet ovat ymmärtäneet hulavanteen tehon ja innostuneet hulavannetreenistä.

- Vaimoille antaisin vinkin, että musta 1,8 kg PRO-hulavanne on erittäin hyvä hankinta miehelle. Hulavanne kaventaa miehen vyötäröä aivan yhtä lailla ja kokemukseni perusteella miehet ovat taitavia hulaajia.

Miksi hulavanteesta tuli vuosikymmen suurin kuntoiluhitti?

Helsingin yliopiston tutkimus räjäytti hulavanteiden kysynnän ja painovanteita on myyty kesäkuusta lähtien jo yli 100 000 kpl. Hulavanteen käsittämättömän suosion takana on monta seikkaa: tehokas vyötäröä kaventava vaikutus, edullinen hinta, nopea kotona toteuttava treeni ja monille jo lapsuudesta tuttu hauska ja nostalginen väline.

Hulavannetta ei voi verrata ohimeneviin kuntoilutrendeihin, sillä sen terveysvaikutukset ovat niin merkittäviä. Keskivartalolihavuus on kansanterveydellinen ongelma, johon hulavanne tarjoaa helpon, tehokkaan ja edullisen ratkaisun. Painollinen hulavanne on löytänyt tiensä suomalaiskoteihin ja se tulee pysymään juoksumaton ja kuntopyörän kaltaisena suosittuna ja tehokkaana kotikuntoilumuotona myös tulevaisuudessa.

Artikkelissa mainitut tuotteet

1,5 kg hulavanne treenin aloitukseen:

https://www.kuntokauppa.fi/hulavanne-1-5-kg

Musta 1,8 kg PRO hulavanne:

https://www.kuntokauppa.fi/hulavanne-1-8-kg

Lähde:

Helsingin yliopisto, LL Mari Lahelma ja lääketieteen professori Hannele Yki-Järvinen, 2019: Effects of Weighted Hula-Hooping Compared to Walking on Abdominal Fat, Trunk Muscularity, and Metabolic Parameters in Overweight Subjects: A Randomized Controlled Study