Mainos

Vinkit täydelliseen puutarhaan koko perheelle

Kevään tullessa puutarhat heräävät eloon. Näillä vinkeillä teet puutarhasta ja terassista viihtyisän koko perheelle.

Polyrottinkisohva on helppohoitoinen valinta

Kauniit kesäkalusteet tekevät puutarhasta kesäisen olohuoneen. Ulkokalusteet valitaankin usein ulkonäkö edellä. Puutarhakalusteiden valinnassa huomiota kannattaa kuitenkin kiinnittää myös materiaaliin, ja varmistaa että esimerkiksi ulkosohva täyttää käyttötarkoituksen.

Polyrottinkikalusteet ovat viime aikoina yleistyneet suomalaisissa puutarhoissa ja terasseilla, eikä ihme. Polyrottinki on säänkestävä materiaali, joka on helppo puhdistaa pelkällä vedellä.

Polyrottinkikalusteet eivät myöskään vaadi vuosittaista huoltotöitä, joten ne ovat erittäin helppohoitoisia.

Rottinkia jäljittelevästä polyrottingista valmistetut kalusteet sopivat hyvin niin tihemmän kasvillisuuden sekaan, kuin terasseille ja parvekkeillekkin.

Kun valitset polyrottinkisohvaa, ota huomioon istujien määrä. Polyrottinkinen moduulisohva on helppo valinta, sillä sen kokoa ja muotoa voidaan helposti muuttaa. Muokattavuuden ansiosta moduulisohva on helppo sijoittaa myös pienempään tilaan.

Polyrottinkisella riipputuolilla saat puutarhaan mahtavan nautiskelupaikan niin aikuisille kuin lapsillekkin. Riipputuolissa on mukava vaikka lukea kirjaa, tai ihan vaan nauttia auringosta.

Ruokailuryhmän valinta puutarhaan

Polywood, toiselta nimeltään nonwood, on toinen säänkestävä materiaali joka ei vaadi vuosittaista huoltoa. Laadukas polywood on läpivärjättyä, ja siinä on kuvioituna puun syyt. Puuta jälijittelevä materiaali on helppo puhdistaa vedellä.

Alumiinirunkoinen ruokailuryhmä selviää pihalla jopa ympärivuotisesti. Alumiinirunko on samaan aikaan kevyt, mutta erittäin tukeva.

Ruokailuryhmän mukana toimitetaan usein 4 – 8 polyrottinkituolia. Polyrottinkituolilla kesäpäivän vietto on erittäin mukavaa, ja keveytensä ansiosta niitä on myös helppo siirtää.

Vaihtoehtona istuimeksi sopii pitempi penkki. Polywood- tai polyrottinkipenkille mahtuu jopa enemmän ruokailijoita kuin yksittäisille puutarhatuoleille.

Juhlavan ruokatilan puutarhaan saat, kun sijoitat ruokailuryhmän paviljongin alle. Paviljonki suojaa ruokailijoita auringon paahteelta sekä pieneltä sateelta.

Usein paviljongissa on myös suljettavat seinät, joilla hyönteisten pääsy ruokatilaan voidaan estää. Juhlateltat ja paviljongit ovat täydellinen lisä kaikkiin kesän juhliin.

Hauskaa tekemistä lapsille

Kestosuosikki pihaan ja puutarhaan on trampoliini. Trampoliini tarjoaa koko kesäksi hauskaa tekemistä, mutta se on myös tehokas liikuntamuoto josta hyötyvät myös vanhemmat.

Suosituimpia trampoliineja ovat noin 3 – 4 metriä halkaisijaltaan olevat pyöreät trampoliinit. Pienemmille pihoille löytyy toki myös pienempi malleja, ja trampoliini voidaan upottaa pyös pihaan, jos siitä ei haluta liian näkyvää.

Jos pomppinen ei kiinnosta, uima-allas omalla pihalla saa varmasti lapsetkin ulos päätteiden ääreltä. Suurimmille pihoille saa jopa 6 metrisen altaan, jossa koko perkeen on kiva uiskennella. Oma uima-allas on myös turvallinen paikka uimisen oppetteluun.

Pelkillä kauniilla kalusteilla ei lapsia puutarhaan houkutella. Kun puutarhasta tai terassilta löytyy hauskaa ajanvietettä, myös nuoremmat viihtyvät ulkosalla. Paras aika hankkia kaikki kesäkalusteet pihaan ja terassille on nyt!