Mainos

Kutsumusammattina kaupanmyyjä

Iina-Maria Rantanen on erityisen ylpeä Manhattanin S-marketin juomaosaston valikoimista.
Iina-Maria Rantanen on erityisen ylpeä Manhattanin S-marketin juomaosaston valikoimista.

Lääkärinhoitaja, rekkakuski vai kaupantäti? Lasten toiveammatteja kyseltäessä kaupan ala vie usein voiton. Joillekin haaveesta tulee totta.

Annamme nyt tilaisuuden kolmelle Turun Manhattanin S-marketin työntekijälle, Iina-Marialle, Hennalle ja Maunolle kertoa, miten he ovat tulleet uuteen S-market Manhattanille.

Iina-Maria Rantanen nauttii auttamisesta

Olen ollut Turun Osuuskaupalla töissä nyt kaksi vuotta. Kaupan ala on kiinnostanut minua lapsesta saakka. Isoäiti oli töissä TOK:lla, joten sitä kautta talo oli tuttu. Kaupassa saan auttaa erilaisia ihmisiä, kaikkienhan on pakko käydä ruokaostoksilla. Tuntuu hyvältä, kun tiedän, mistä joku tuote löytyy ja voin opastaa asiakkaita. Parasta on, kun työstä saa suoraa palautetta asiakkailta, ja aika usein niin käykin.

Manhattanin ylpeys minusta on sen juomaosasto. Sen saa hienon näköiseksi, kun valikoima on niin laaja. Asiakkaat arvostavat erikoisuuksia, joita sieltä löytyy.

Kotini jaan Nuuskis-kanin ja miljoonan kasvin kanssa. Kani saa olla vapaana parvekkeella. Nuorempana olin heppatyttö ja kävin poniraveissa. Tulevaisuudessa haluaisin opiskella joko kaupan alaa Turun Osuuskaupan sisäisessä koulutuksessa tai pyrkiä hoitoalalle.

Henna Lehmusto yhdistää työssään ravintola-alan koulutustaan ja kaupan alan kokemusta.
Henna Lehmusto yhdistää työssään ravintola-alan koulutustaan ja kaupan alan kokemusta.

Henna Lehmusto pitää käsillä tekemisestä

Olen koulutukseltani kokki ja työskentelin välillä ravintolassa, mutta sitten palasin kaupan alalle, jolla työskentelee myös puolet suvustani. Olen ollut kahdeksassa eri Turun Osuuskaupan myymälässä töissä. Manhattanilla vastaan leipä, hedelmä- ja vihannesosastoista, mutta palvelen koko myymälässä. Minusta myymälä on selkeä, siellä on helppo käydä ostoksilla ja sieltä saa tuoretta tavaraa.

Kotona viihdyn avopuolisoni ja kahden belgianpaimenkoiran kanssa. Tosin puolisoni opiskelee nyt Rovaniemellä, joten saan useimmiten tyytyä lenkkeilemään vain koirien seurassa.

Työn suola on päivien erilaisuus. Pidän käsillä tekemisestä, vaikka välillä työ onkin fyysisesti raskasta. Käyn myös salilla pitämässä kuntoa yllä.

Tulevaisuudelta toivon, että saisin elää normaalia arkea. Sellaista, jossa pääsee matkustamaan ja liikkumaan vapaasti ihmisten joukossa.

Mauno Darwish nauttii ihmisten kanssa rupattelemisesta palvelutiskin takana.
Mauno Darwish nauttii ihmisten kanssa rupattelemisesta palvelutiskin takana.

Mauno Darwish keräsi moporahat

Menin töihin kauppaan, koska halusin rahaa ensimmäiseen mopooni. Moporahat sain, ja nyt olen ollut Turun Osuuskaupalla töissä kuusitoista vuotta. Välillä käväisin Börsin yökerhossa, mutta jatkuva yötyö toi takaisin kauppaan.

Uudella Manhattanilla olen viihtynyt hyvin. Esimiehemme pitää hyvää huolta henkilökunnasta – hän on hyvä esimerkki kaikille marketpäälliköille. Hän hoitaa asiat aina heti ja kuittaa kun homma on kunnossa. Tänne voi aamuisin tulla hyvällä mielellä töihin – se tarttuu niin työkavereihin kuin asiakkaisiinkin.

Wiklund Herkun kahvihuoneesta olen löytänyt myös vaimoni. Kaksi viikkoa ensitapaamisesta menimme treffeille ja nyt olemme olleet kuusi vuotta yhdessä. Neljä kuukautta sitten syntyi poika. Ennen edes tiennyt, haluanko lapsia, mutta sitten vaan napsahti ja olin aivan varma. Joskus tuntuu hankalalta lähteä töihin, kun tietää, että poika on nukkumassa kun palaan töistä. Vaimo ja lapsi on kaikki, mitä elämältä nyt haluan.

Iina-Marian, Hennan ja Maunon tapaat Manhattanin uudessa S-marketissa päivittäin. Nykäise hihasta, kun tarvitset apua – vaikka ruoanlaittoon, reseptiikkaan tai juomavalintoihin. Tai tule juttusille muuten vain.

S-market Manhattan

Pitkämäenkatu 4, 20250 Turku

Avoinna 24 h