Mainos:

Food Factoryn yhdeksän Mestaria on valittu

Panimomestari Eemeli Tuhkanen on yksi yhdeksästä Food Factoryn vastanimetystä Mestarista.
Panimomestari Eemeli Tuhkanen on yksi yhdeksästä Food Factoryn vastanimetystä Mestarista.

Mestareiden tehtävä on vastata paitsi oman pisteensä toiminnasta, myös erityisesti asiakaskokemuksesta ja siitä, että palvelu on erinomaista.

- Mestarit ovat osaston keulakuvia. Heiltä vaaditaan ammattitaidon lisäksi inspiroitumista ja intohimoa, kauppias Juha Jylli avaa.

Yhdeksästä Mestarista kolme tulee talon ulkopuolelta, ravintola-alalta, loput löytyivät kaupan oman henkilökunnan joukosta.

Seuraavaksi on edessä koulutus uuteen työhön. Kaikkiaan Food Factoryssä työskentelee 60 - 80 henkilöä, eli noin puolet koko kaupan henkilökunnasta.

- Panostamme koko henkilöstön osaamiseen. Esimieskoulutuksessa opiskelemme valmentavaa johtamista ja kaikki käyvät läpi asiakaspalveluun liittyvän koulutuksen, kauppias kertoo.

Monet uudet laitteet ja järjestelmät vaativat lisäksi perehtymistä. Niillä osastoilla, missä ei ole omaa valmistusta tullaan syksyn aikana nimeämään uusia Valikoimamestareita.

Seuraavat Food Factoryn Mestarit tulet tapaamaan Länkkärissä.

Sushi-mestari Lauri Tonteri on työskennellyt ravintola-alalla kymmenisen vuotta.
Sushi-mestari Lauri Tonteri on työskennellyt ravintola-alalla kymmenisen vuotta.

Lauri Tonteri, Sushi-mestari

- Sushissa tärkeintä on hyvä riisi ja sen oikeaoppinen valmistus. Jos se on pielessä, ei sushia voi pelastaa, sushi-spesialisti Tonteri toteaa.

Food Factoryn Sushi-mestari tietää, mistä puhuu, sillä ennen nykyistä pestiään hän oli viisi vuotta á la carte sushi-ravintolassa töissä. Ravintolakokkina vuosia on takana kaikkiaan kymmenen.

- Citymarketin asiakkaat kaipaavat sushilta suomalaiseen suuhun sopivia makuja, kuten tilliä ja lohta.

Erikoisuuksiakin Sushi-mestari kehittää silti jatkuvasti. Avajaisiin hän lupaa valikoimiin aivan uudenlaisen lohimakin.

Jäätelömestari Hanni Kaartoaho pääsee unelmatyöhönsä.
Jäätelömestari Hanni Kaartoaho pääsee unelmatyöhönsä.

Hanni Kaartoaho, Jäätelömestari

Food Factory Gelatossa tullaan valmistamaan paikan päällä myös gelatoa, italialaistyyppistä jäätelöä. Jäätelömestariksi on valittu Hanni Kaartoaho.

Gelato-maailmaan Kaartoaho siirtyy Citymarketin kotikeittiöstä.

Jäätelökissaksi tunnustautuvalle nautiskelijalle uusi pesti osui ja upposi.

- Olen jäätelöiden suhteen todella kaikkiruokainen. Tyttöjen illoissa maistelemme uusia makuja. Kinuski-karpalo on tällä hetkellä parasta, Gelato-vastaava kertoo.

Omien suosikkiensa lisäksi Kaartoaho lupaa tarjota myös asiakkaittensa toivemakuja.

- Meille voi jättää palautetta suoraan tai somen kautta. Voimme kokeilla villejäkin uusia makuja.

Uusi Liha- ja kalamestari Jukka Arvela tulee Food Factoryyn ravintolapuolelta.
Uusi Liha- ja kalamestari Jukka Arvela tulee Food Factoryyn ravintolapuolelta.

Jukka Arvela, Liha- ja kalamestari

Food Factoryssä syyskuun alusta aloittanut Jukka Arvela tuo mukanaan tiskin taakse uutta ravintolapuolen osaamista.

- Viimeiset kaksikymmentä vuotta olen katsonut maailmaa ravintolakeittiöistä. Nyt oli kiinnostavaa tulla kaupan puolelle, kun Länsikeskuksessa luodaan jotain aivan uutta, Liha- ja kalamestari miettii.

Valikoiman lisäksi Arvela vastaa tiskin palvelusta.

- Haluan, että täältä löytyy aina vinkkejä erilaisiin valmistustapoihin ja reseptiikkaa myös kotiin. On tärkeää että asiakas saa ostotilanteessa suosituksia hyvistä makuyhdistelmistä.

Arvelan sydäntä lähellä ovat erityisesti kotimaiset kalat ja äyriäiset. Tuoreiden ja savustettujen kalojen lisäksi Food Factoryssä tullaan panostamaan pannu- ja uunivalmiisiin tuotteisiin. Niissä mausteet ja yrtit ovat valmiina, mutta paistaminen tai kypsentäminen tapahtuu kotona.

Ruoanlaitto kiinnostaa Arvelan mukaan nykyisin myös nuoria aikuisia. Illanistujaisten teemana on usein hyvä ruoka. Mitä kalamestari tänään suosittelisi?

- Yksi suosikeistani on kuha ja fenkolirisotto. Yksinkertaista, mutta toimii aina.

Matias Peippo Restaurant 3 Keittiömestari

Matias Peippo aloittaa lokakuussa Food Factoryn Restaurant 3:n Keittiömestarina. Citymarkettiin Peippo siirtyy Harjattula Golfista, jossa ollut yrittäjänä. Peippo on urallaan ehtinyt mestaroida useita ravintoloita niin Helsingissä kuin Turussakin.

- On hienoa päästä yhdistämään ravintolaosaamista kaupan puolelle.

Foody Allenin luoma Food Factory -konsepti oli Peiposta alalla edelläkävijä, joten hän halusi lähteä mukaan.

Liisa Hasu tulee Mestariksi piakkoin valmistuvaan Coffee Corneriin. Kauppias Juha Jyllin kanssa käydään suunnitelmia läpi.
Liisa Hasu tulee Mestariksi piakkoin valmistuvaan Coffee Corneriin. Kauppias Juha Jyllin kanssa käydään suunnitelmia läpi.

Liisa Hasu, Coffee Cornerin Kahvilamestari

Liisa Hasun unelma on aina ollut oma kahvila. Ennen tuloaan Citymarketiin hän toimi ravintola ja catering aloilla.

- Enpä olisi arvannut, että toiveeni toteutuu jonain päivänä oman talon sisällä, kahvilatoiminnasta juuri vastaamaan valittu Hasu iloitsee.

Katja Kiviaho, Food Factory Kitchen Ruokamestari

Kitchen on Food Factoryssä paikka, josta saa mukaan tai paikan päällä syötäväksi salaatit, leivät ja talossa valmistetut kotiruoat. Uudelle Ruokamestarille, Katja Kiviaholle, turkulaisten asiakkaitten kohtaaminen on tuttu tuulahdus.

- Palasin juurilleni 20 vuoden jälkeen Pirkanmaan suurtalouskeittiöistä, Kiviaho kertoo.

Työn ohella Kiviaho opiskelee tradenomiksi. Liiketoiminnan kehittämiseen pääseekin nyt paneutumaan sekä käytännön että opintojen kautta.

- Food Factory yhdistää mielenkiintoisella tavalla kaupassa käynnin ja ruokakulttuurin ravintolamaailmaan. On hieno mahdollisuus olla siinä mukana, Kiviaho kiittää.

Eemeli Tuhkanen on Food Factoryn nuori Panimomestari.
Eemeli Tuhkanen on Food Factoryn nuori Panimomestari.

Eemeli Tuhkanen, Panimomestari

Eemeli Tuhkanen on kolmannen polven panimoyrittäjä, joka tulee vastaamaan Food Factoryn sisällä toimivasta panimosta. Tuhkanen on harvoja pienpanijoita, joka on kouluttautunut panimomestariksi. Koulutuksensa hän on saanut oluen kotimaassa, Saksassa.

Tuhkasella on käsissään jokaisen pienpanijan unelma: upouusi Kaspar Schultz -keittämö, joka riittää noin 20 -30 000 litran vuosivolyymin. Myös tölkitys tulee tapahtumaan kaupan tiloissa.

Janita Lehto, Leipurimestari

Fazer Bakeryn kanssa yhteistyössä toteutettavaan artesaanileipomoon Leipurimestariksi on nimitetty Janita Lehto.

Lehdolla on leipurimestarin koulutus ja hän on työskennellyt jo pitkään muissa Fazerin leipomoissa.

Juustomestari Marko Ojalan mielestä kotijuusto on maailman parasta.
Juustomestari Marko Ojalan mielestä kotijuusto on maailman parasta.

Marko Ojala, Food Factoryn Juustomestari

- Kotijuusto on ihan parasta mitä tästä kaupasta löytyy, sanoo Food Factoryn Juustomestari Marko Ojala suurella sydämellä.

Hän on tehnyt Länsikeskuksessa kotijuustoja kaksikymmentä vuotta ja omien sanojensa mukaan rakastaa sitä.

- Olemme tietääkseni Suomessa ainoa kauppa, joka tekee kotijuustoa omissa tiloissaan.

Kotijuuston tekeminen on Ojalan mukaan konstailematonta, mutta melko raskasta puuhaa. Omat niksit ovat hioutuneet vuosikymmenten saatossa.

- Juustoon ei tarvita kuin maitoa, juoksutinta ja suolaa. Valmistus vaatii kuitenkin oikeat lämpötilat ja paljon käsityötä, Juustomestari kertoo.

Kerran viikossa Ojala valmistaa kolmensadan litran maitoerän, joulun alla tahti kiihtyy. Juuston tekeminen on Ojalasta parasta työtä, joten mitä enemmän juustoa saa tehdä, sen upeampaa!

Tässä artikkelisarjassa seuraamme, miten kauppias Juha Jyllin unelma Suomen parhaasta Citymarketista etenee.