Paattistenjoen lumisella rantatörmällä valmistuu lihaisa makaroni-sipulipata. Luonto Plussan tämän kertaisessa jaksossa valmistetaan taas nopeaa retkiruokaa ja ihastellaan Paattistenjoen maisemia Maarian Jäkärlässä. Lisäksi Luonto Plussan tiimi tutustui palokärjen avaamaan muurahaispesään ja halavan talviasuun.
Pääkokkina ja luontoasiantuntijana häärii Turun yliopiston eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahti, apukokkina toimittaja Ann-Mari Rannikko ja pataruuan valmistumisen tallensi kuvaaja Juha Paju-Heikkilä.
Juha Paju-Heikkilä
Maarian Jäkärlässä virtaavaa Paattistenjokea ja sen patoa kelpaa ihmetellä sillalta.
Juha Paju-Heikkilä
Risukeittimen lämpötilansäätämisessä on omat niksinsä. Keittimen äärellä Ari Karhilahti (vas.) ja Ann-Mari Rannikko.
Juha Paju-Heikkilä
Halavan siemenet odottelevat talvimyrskyn apua levitäkseen. Tämän pajulajin siemenryppäät ovat kuin haalistuneita joulukoristeita lehdettömillä oksilla.
Juha Paju-Heikkilä
Paikoitellen Paattistenjoen maisemat ovat kuin kauempaakin erämaasta.
Juha Paju-Heikkilä
Säilykeliha lisätään pataan lämpenemään vasta, kun kaikki muut ainekset ovat kypsiä.
Juha Paju-Heikkilä
Tuhti sika-nauta-annos on helppoa ja nopeaa retkiruokaa.
Juha Paju-Heikkilä
Palokärjen avaamasta muurahaispesästä ei ole haettu muurahaisia, vaan siellä talvehtivia toukkia.
Luonto Plus -jaksojen kohteet kartalla. Paikkaa klikkaamalla pääset suoraan kyseisen paikan ohjelmaan.