TS Kaupunki

Café Pegasuksessa on tarjolla lounasta Turun historian ja modernin taiteen keskellä

Riitta Salmi
Kahvila Otavat -kokonaisuutta johtava Mika Wikström (vas.) on mielissään kahvilaperheeseen kuuluvasta Café Pegasuksesta. – Kahvila on hienossa miljöössä. Ravintolapäällikkönä on Oskari Parvi.
Kahvila Otavat -kokonaisuutta johtava Mika Wikström (vas.) on mielissään kahvilaperheeseen kuuluvasta Café Pegasuksesta. – Kahvila on hienossa miljöössä. Ravintolapäällikkönä on Oskari Parvi.

Aboa Vetus Ars Nova -museon tiloissa sijaitseva kahvila sai kesällä uuden omistajan ja samalla kahvila sai nimen Café Pegasus.

Kahvila on osa Turussa toimivaa Kahvila Otavat -kokonaisuutta. Ensimmäinen kahvila oli Impivaaran uimahalliin vuonna 2017 avattu kahvila.

– Silloin uimahallin kahvila kaipasi jatkajaa, ja me otimme sen haltuun, Kahvila Otavat -perheen toimitusjohtaja Mika Wikström kertoo.

Meillä Wikström viittaa yhdeksän henkilön kaveriporukkaan, joita kaikkia yhdistää vesipallotausta, nykyisin harrastusmielessä. Samalla porukalla kahvilatoiminta lähti kasvamaan ja nyt kokonaisuuteen kuuluvat lisäksi Samppalinnan maauimalan kahvila, kesäkahvila Otava, Café Pegasus, Luostarinmäen kahvila Kisälli, Hansasali sekä lounas- ja tapahtumaravintola Bistro. Parhaillaan yhtiö ottaa vastuun Kunnallissairaalan kanttiinista. Ensi vuonna kauppatorille aukeaa torikahvila.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Kahvilatoiminnan kasvun myötä minä siirryin yrityksen johtoon päätoimisesti. Olen ollut nuorempana töissä ravintolassa, mutta välissä tein kymmenisen vuotta muuta työtä. Muut osakkaat ovat päätyössä muualla, Wikström kertoo taustoista.

– Arvoihimme kuuluu, että keskitymme itsetehtyihin, tuoreista raaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin ja panostamme myös ekologisuuteen. Haluamme tarjota työpaikkoja myös nuorille, etenkin kesäkahvilat ovat hyvä kohde siinä mielessä.

Café Pegasuksesta Wikström on mielissään: vanha miljöö ja museon tarjoamat puitteet viehättävät. Viikolla kahvilassa tarjoillaan lounasta museon aukiolopäivinä tiistaista perjantaihin. Lauantaisin on jazz-brunssi.

– Täällä käy väkeä lounaalla lähialueen työpaikoilta. Myös äidit vauvojen ja vähän isompienkin lasten kanssa ovat ottaneet paikan omakseen, Wikström hymyilee ja viittaa ympärillään olevaan näkymään.

– Yllättävän vähän museokävijöitä käy lounaalla, pikemminkin kahvilla. Ehkä selittävänä tekijänä on se, että museossa taidetaan käydä enemmän lounasajan jälkeen.

Lounasaikaan kahvilassa on tarjolla runsas salaattibuffet, keittolounas ja lämmin lautasannos. Valita voi mieluisan kokonaisuuden pelkästä salaattibuffetista kaiken kattavaan lounaaseen.

– Café Pegasuksessa panostamme lounaalla annoksiin, joissa on jokin oma juttu mukana, joku hieman erilaisempi asia tai makumaailma kuin tyypillisesti lounasruuassa on.

Ravintolapäällikkö Oskari Parvi poikkeaa salin puolelle kertomaan, että menut suunnitellaan joka viikolle erikseen ja kauden raaka-aineita suosien.

– Kuten yleensäkin lounaalla, kana ja kala ovat kysyttyjä kevyempiä vaihtoehtoja. Lounaalla on myös huomioitu erityisruokavalioita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vierailupäivänä salaattibuffetin lisäksi lounaalla oli tarjolla vuohenjuusto-tomaattikeittoa sekä annosvaihtoehtona broileri-nuudeliwokkia. Valitsin keiton ja salaattibuffetin. Salaattibuffet viehätti runsaudellaan. Pelkästään pöydänantimista olisi saanut koottua täyttävän lounaan. Vuohenjuusto-tomaattikeitossa maku oli mukavalla tavalla voimakas, sekä vuohenjuusto että tomaatti pääsivät oikeuksiinsa toisiaan tukien.

Juttusarjassa tutustutaan Turun alueen lounaspaikkoihin.


Café Pegasus

Itäinen Rantakatu 4–6, Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus Ars Novan tiloissa.

Lounas ti–pe kello 11–14. Lauantaisin jazz-brunssi kello 11–15.

Lounashinnat: Keitto 8,00 euroa, salaattibuffet 9,50 euroa, salaattibuffet ja keitto 10,90 euroa, lämmin lautasannos 10,90 euroa, lämmin lautasannos, salaattibuffet ja keitto 13,50 euroa. Lounaaseen kuuluu kahvi tai tee ja pikkumakea.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.